Zdravko Mamić preuzima Olimpiju?

Kako prenosi portal sportnews.hr, osuđenik Zdravko Mamić koji je trenutno u bijegu u Bosni i Hercegovini, preuzima ljubljansku Olimpiju. Navedeni izvor piše kako je Mamić dogovorio preuzimanje s aktualnim vlasnikom Milanom Mandarićem, a tome u prilog ide i fotografija uslikana prije dva mjeseca kada se dvojac sastao u Hercegovini.

Prema njihovim izvorima, Mamić ulazi u Olimpiju s talijanskim partnerima te će se promijeniti cjelokupna stručna i upravljačka struktura kluba. Jedini koji će na svojoj poziciji ostati jest Fabijan Komljenović u svojstvu sportskog direktora dvostrukog prvaka Slovenije.

Osim ‘Zmajčeka’, pod Mamićeve skute stat će i Brežice 1919 koji bi trebali postati Olimpijina filijala, a tamo je već stigao Vito Butorac iz Dinamove škole nogometa.

Podsjećamo, Zdravko Mamić je u lipnju prošle godine osuđen sa svojim suradnicima za nelegalno izvlačenje 116 milijuna kuna iz zagrebačkog Dinama. Mamić je osuđen skupa sa svojim bratom Zoranom (aktualni sportski direktor Modrih), Damirom Vrbanovićem i Milanom Pernarom.

Zdravko Mamić je osuđen na šest i pol godina zatvora, što je automatski značilo da mora ići u zatvor, ali on je to izbjegao pobjegavši u susjednu Bosnu i Hercegovinu. U međuvremenu je podignuta još jedna optužnica u kojoj ga se tereti da je sa šestoricom suradnika (Zoran i Mario Mamić, Damir Vrbanović, Nikky Vuksan, Igor Krota i Sandro Stipančić) oštetio Dinamo za 144 milijuna kuna.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.