Velika akcija se iz Hrvatske preselila i u BiH: 20-ak uhićenih, objavljena imena

U Hrvatskoj je u tijeku velika policijska akcija razbijanja zločinačke organizacije. Uhićeno je više osoba na području Zagreba i otoka Raba, neki od njih su otprije poznati policiji.

Prema neslužbenim informacijama, uhićene sumnjiče za palež automobila, premlaćivanje i dilanje droge.

U tijeku je pretraga njihovih stanova. Dovedeni su na ispitivanje u USKOK. Akcija se preselila i u BiH, javljaju tamošnji mediji. Pretresi se vrše na više lokacija, a do sada su uhićene dvije osobe u Ljubuškom.

Izjavu je novinarima dao odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Kazao je kako on brani dvojicu osoba, a o imenima nije htio razgovarati., prenosi Index.hr.

“Radi se o više kaznenih djela počinjenih navodno u sastavu zločinačke organizacije. Kolokvijalno govoreći radi se o nekom paležu vozila, planiranju napada, dakle nanošenju fizičkih ozljeda nekim ljudima. Međutim to je sada gruba verzija priče, tek ćemo vidjeti tijekom popodneva i sutrašnjeg dana u što će se sve to iskrisalizirati”, kazao je Pavasović Visković, prenose Vijesti.hr.

“Ne znam točan broj uhićenih, mislim da se radi o 8-9 osoba. Stvarno nisam siguran. Neki jesu poznati policiji, a neki nisu”, istaknuo je.

Upitan imaju li uhićenja veze s Dinamom, kazao je: “Nešto u nekim naznakama mi se čini da je, ali isto tako mi se čini da sve što je povezano s GNK Dinamo, da je vrlo vrlo tanko s dokazima i čisto sumnjam da će doći do nekog pravosudnog epiloga koji bi zadovoljavao nekog tko je pokrenuo ovaj postupak”, kazao je Pavasović Visković.

“Tijekom poslijepodneva vjerujem da će osumnjičenici biti privedeni u zgradu USKOK-a u Gajevoj, ispitani i nakon čega će USKOK donijeti odluku hoće li od istih zatražiti istražni zatvor ili ne. Ja o imenima ne bi govorio.

Možda mi je zanimljivo da ovo ustvari izgleda puno spektakularnije nego što to uistinu je. Mislim da će od toga ostati jako malo. Naravno, policija radi svoje, ali bojim se da nema nikakvih dokaza koji bi ikoga povezali s nekakvom inkriminacijom”, istaknuo je Pavasović Visković i za kraj dodao da brani dvoje ljudi.

Među uhićenima su Đorđe Vuletić, Tomislav Sabljo te J.D. i Goran Vidović. Svi su otprije poznati policiji.

Tomislav Sabljo (37) s Knežije bio je ranije uhićen zbog krađe automobila i preprodaje poluautomatske puške, a bio je prijavljen i za pokušaj protupravne naplate 3500 eura.

Đorđe Vuletić, zvani Đoko, 58-godišnji bivši policajac, povezivan je s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša te čelnog čovjeka Industrogradnje Josipa Galinca. Vuletiću se sudilo kao pripadniku ”zagrebačke mafije”, no oslobođen je krivnje.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.