Specijalci deblokirali magistralnu cestu u Salakovcu

 Pripadnici specijalne policije ”razbili” su prosvjed radnika Aluminija u Salakovcu i tako omogućili nesmetan promet ovom magistralnom cestom.

Kako javlja Bljesak.info, specijalci su radnike maknuli s prometnice i drže ih po strani kako bi vozila mogla nesmetano prometovati.

Podsjetimo, u Salakovac je nešto prije 20 sati došlo sedam kombija sa specijalcima koji su deblokirali magistralnu cestu M-17.

Došlo je i do naguravanja, a nakon svega radnici su se uputili prema Mostaru.

Podsjetimo, radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 u blizini tunela Salakovac nakon što su jutros blokirali skoro četiri sata tu prometnicu južno od Mostara.

Aluminij je ranije dobio pismo u kojem ga se obavještava o isključenju s naponske mreže.

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij.

“Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Nezavisni operator sistema u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć.

Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi”, kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij.

Kako navodi Bljesak.info, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.