NEUGODAN ZADAH: Kako ga se riješiti uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova

 Nitko ne voli loš zadah, a osim žvakačih guma, postoji još nekoliko zanimljivih načina kako ovaj neugodan miris može nestati. Glavni izvor neugodnog zadaha je u većini slučajeva prehrana pa treba paziti kod odabira začina.

Čisćenje jezika


Osim detaljnog pranja zubi, uvijek je dobro četkicom proći i po jeziku jer tamo se nalazi izvor neugodnih mirisa. Mekanom četkicom potrebno je protrljati gore-dolje laganim pokretima. Prehrana također ima bitan utjecaj na zadah. Više šećera nekada znači i neugodan miris. Šećer izaziva bakterije koje fermentiraju u ustima. Posebno su opasni slatkiši kao što su gumeni bomboni ili karamele.

Dijeta


Kod dijeta ili pak prehrane u kojoj ima manje ugljikohidrata također dolazi do problema sa zadahom jer u tom slučaju tijelo troši energiju iz stanica masti, a opuštaju se ketoni koji onda uzrokuju neugodan miris.

Začini


Neki začini pogoduju neugodnom mirisu iz usta, dok ga neki spriječavaju. Češnjak je dobro poznati izvor neugodnog zadaha, dok je kardamom začin koji sadrži antibakterijska svojstva i koristi se kao prirodno osvježivač daha.Dovoljno tekućine

Ispijanje mnogo vode ujedno znači i svježi dah. Osim vode, mogu poslužiti i brojni čajevi kao što je onaj od mente ili pak đumbira koji je dobar za niz stvari./HMS/

Nema komentara:

Pokreće Blogger.