NA DANAŠNJI DAN 1987: UN je proglasio da se u Zagrebu rodio petmilijarditi stanovnik Zemlje

 Petmilijarditi stanovnik planete Zemlje, Zagrepčanin Matej Gašpar, završio je srednju kemijsku školu, a pohađao je i kemijski fakultet. Hobi mu je ronjenje. Zanimljivo je da je UN u međuvremenu proglasio njegov rođendan tj. današnji dan (11. srpnja) Svjetskim danom stanovništva.

Na današnji dan rodio se u Zagrebu Matej Gašpar, proglašen od strane UN-a petmilijarditim stanovnikom planete Zemlje. U to se vrijeme u Zagrebu održavala Univerzijada, od 8. do 19. srpnja 1987. godine. U povodu rođenja petmilijarditog stanovnika Zemlje, Zagreb je svečano posjetio glavni tajnik Ujedinjenih naroda Javier Pérez de Cuéllar, na toj funkciji od 1982. do 1991. godine.

Spomenuti Zagrepčanin Matej Gašpar do danas je završio srednju kemijsku školu, a pohađao je i kemijski fakultet. Hobi mu je ronjenje. Zanimljivo je da od svojeg statusa petmilijarditog stanovnika Zemlje nikada nije ništa profirirao, dapače samo su mu zbog toga dosađivali novinari, koji ga obično kontaktiraju oko današnjeg dana kad mu je rođendan. Ipak, važna je činjenica da je UN u međuvremenu proglasio njegov rođendan, 11. srpnja, Svjetskim danom stanovništva, upravo zbog činjenice da je na taj dan rođen on kao petmilijarditi stanovnik planete.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.