Milijarderi iz Dubaija žele kupiti Aluminij

 Multinacionalna firma WAQT Trade LLC sa sjedištem u Dubaiju poslala je prije nekoliko dana na adresu Vlade FBiH pismo namjere u kojem je iskazala interes za kupovinu većinskog vlasništva nad mostarskim Aluminijem, kompanijom koja je zbog enormnih dugova pred gašenjem, objavio je Dnevni avaz.
 
Kako navodi Avaz, ova firma do sada je uložila 14,6 milijardi dolara u više državnih i nacionalnih projekata u svijetu, a za danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu zakazan i sastanak čelnika ove firme s premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energije Nerminom Džindićem, na kojem će predstaviti plan ulaganja. 

Ova multimilijarderska firma, kako je istaknuto u pismu namjere, želi zadržati sve uposlenike i povećati dugoročnu proizvodnju na 300.000 metričkih tona sirovine, jer ima veliko iskustvo u proizvodnji aluminija.
 
''Plan nam je i da povećamo razinu zaposlenosti putem novih proizvodnih linija za polugotove i gotove proizvode'', istaknuto je pismu, tvrdi Avaz. 

Podsjećamo, uprava mostarskog poduzeća objavila je kako nema spasa te da će se, osim ako se ne dogodi neko čudo, Aluminij biti ugašen prve minute u subotu.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.