BIHAĆ: Liječnik lažno prikazao 326 sati održane nastave i vježbi

 Pravomoćnom presudom Županijski sud u Bihaću osudio je liječnika Esada Budimlića (57) na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci te mu izrekao zabranu vršenja poziva profesora na rok od dvije godine na fakultetima i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Budimlić je osuđen za kazneno djelo prijeevara u službi u pokušaju s rokom provjere od dvije godine od pravosnažnosti presude, a njome je usvojena žalba Tužiteljstva USŽ na ranije izrečenu prvostupanjsku presudu, pišu Nezavisne.

Prema presudi, Budimlić je u periodu od siječnja 2008. do prosinca 2010. godine kao službena osoba u Javnoj ustanovi Visoka zdravstvena škola u Bihaću, gdje je radio kao predavač, kroz 11 ugovora o djelu u službenim izvještajima i evidencijama lažno prikazao 326 sati održane nastave i vježbi iz više nastavnih predmeta, iako je u to vrijeme bio na radnom mjestu liječnik u Županijskoj bolnici u Bihaću.

Na osnovu izvještaja i evidencija o održanim predavanjima za navedene dane iste spiskove je koristio za lažne obračune kod nadležne službe u spomenutoj zdravstvenoj školi s ciljem da službenu osobu dovede u zabludu kako bi ostvario nezakonitu isplatu. Isti spiskovi i obračuni prihvaćeni su i dostavljeni Trezoru USŽ na naplatu, ali je aktivnošću Tužiteljstva USŽ Budimlić spriječen u naplati iznosa od 7.744, 78 maraka.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.