Apple se ruga Googleu zbog problema s privatnosti – Vaš posao nije naš!

 Appleu ovo nije prvi put da se na poprilično suptilne (a nekada i ne toliko suptilne) načine našali s Googleom te njihovim problemima s privatnosti njihovih korisnika. Već se na CES-u 2019 u Las Vegasu Apple našalio s postavljenim posterom kraj ulaza na kojemu je pisalo „Što se dogodi na vašem iPhoneu, ostaje na vašem iPhoneu“, a navodna meta ovakvih uvreda nije samo Google nego i Amazon. Sada je Apple ponovno naciljao Google i to na poprilično zanimljiv način.

Sidewalk Labs je tvrtka koja je pod okriljem konglomerata Alphabet (kao što je i Google), a upravo pored njihovog sjedišta u Torontu, osvanuo je Appleov novi uvrjedljiv jumbo plakat. Sidewalk Labs za cilj ima promijeniti planiranje urbanih sredina te barem javno ne dijeli nikakve informacije o planovima sa sestrinskom tvrtkom Google, no teško je znati što se zapravo događa iza kulisa.
Jumbo plakat kojeg je Apple postavio jako blizu središta Sidewalk Labsa
Apple je zato na svojem jumbo plakatu napisao „Naš posao je kloniti se vašeg posla. Privatnost. To je iPhone“. (We’re in business of staying out of yours. Privacy. That’s iPhone.) te je na plakatu naslikana poleđina iPhone Xs telefona. Naravno, reći da je Apple nešto bolji u očuvanju privatnosti svojih korisnika bi bilo pogrešno s obzirom na to da su odbili otključati iPhone terorista na upit FBI-a, ali nisu odbili otključati iPhone hakera koji je piratizirao softver (i tako njih direktno slao u minus). Svejedno, ne treba ni olako shvatiti Google i njihovo postupanje s masivnom količinom informacija koje im šalju korisnici njihovih platformi, a rijetko ili gotovo nemoguće je sresti nekoga od nas tko nije.

BalkanGadgets.com

Nema komentara:

Pokreće Blogger.