Tri državljanina BiH predmet istrage zbog terorističkog napada u Parizu 2015. godine

Istraga zbog povezanosti s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine vodi se protiv tri državljanina Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
Državljanin Bosne i Hercegovine Adis Abaz uhićen je u akciji njemačke policije zbog povezanosti s terorističkim napadom u Parizu 2015. godine. Abaz je uhićen po potjernici belgijske policije prije osam dana u njemačkom gradu Dresdenu, a kako prenose mediji, on bi uskoro trebao biti izručen Belgiji.

Ovim povodom od Ministarstva vanjskih poslova BiH tražili smo službene informacije koje se odnose na ovaj slučaj. Kako su rekli, Veleposlanstvo BiH u Berlinu je 28. lipnja 2019. godine primilo službenu informaciju nadležnog Državnog tužiteljstva u Dresdenu, da je, na osnovu Europskog naloga za uhićenje izdatog od Osnovnog istražnog suda u Bruxellesu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhićen u SR Njemačkoj dana 20. lipnja 2019. godine u 01:48 sati.

“U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicijskom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Hale u SR Njemačkoj, gdje će boraviti do pravosnažnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije”, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, piše Klix
Prema navodima Državnog tužiteljstva u Dresdenu, predmetni Europski nalog za uhićenje izdat je zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana sa aktivnostima terorističke grupe odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. studenog 2015. godine, koji su se dogodili u koncertnoj dvorani “Bataclan”.

“U informaciji Državnog tužiteljstva u Dresdenu navedeno je i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv imenovanog i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se tiču daljeg provođenja istrage”, zaključuju iz MVP BiH.

Nema komentara

Pokreće Blogger.