Odlazak Malog princa: Oprostio se Alberto Aquilani

Bivši veznjak Rome, Liverpoola, Juventusa, Milana, Fiorentine i talijanske reprezentacije Alberto Aquilani objavio je na svom Instagram profilu da je završio igračku karijeru.
 
Posljednji angažman 34-godišnjeg Talijana bio je u španjolskom Las Palmasu, u sezoni 2017./18.
Aquilani je igrajući za Romu od 2002. do 2009. najavio da bi mogao biti jedan od najboljih igrača sredine terena svoje generacije. Novinari su ga, zbog fizičkih i igračkih sličnosti sa legendarnim Guiseppeom Gianninijem, prozvali Mali princ. 

Ipak, po dolasku u Liverpool imao je velikih problema sa snalaženjem u engleskom nogometu, a oni su eskalirali kada je Rafu Beniteza na klupi Redsa zamjenio Roy Hodgson. 

Uslijedile su posudbe u Juventus i Milan, a potom uspješan boravak u Fiorentini pa epizode u Pescari i Sassuolu, prij odlaska u Španjolsku. 

Za reprezentaciju Italije odigrao je 38 utakmica i postigao pet golova. 

Aquilani će ostati upamćen kao jedan od nogometaša koji su obećavali puno više negoli su pružili. 

"Poslije perioda razmišljanja odlučio sam okačiti kopačke o taj klin koji svi mrzimo. Dođe vrijeme za sve. Došlo je i za neke druge puteve, drugačije, ali jednako privlačne. Razmišlao sam dugo i mislim da sam donio pravu odluku. Usprkos mnogim ponudama, mislim da je trenutak za kraj", napisao je Aquilani.
 
Halo Portal / Bljesak.info

Nema komentara:

Pokreće Blogger.