Mostarski fakultet jednu kopiranu stranicu naplaćuje 2 KM

Naime, u knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru upisni list, dokument koji se studentskoj službi predaje prilikom ovjere ljetnog i zimskog semestra, košta 2 KM, javlja za Bljesak.info čitatelj. 

Prema njegovim riječima, za kupovnu istog se ne dobiva fiskalni račun. 

Inače, inicijativom Studentskog zbora uprava Sveučilišta je ove akademske godine donijela odluku o ne naplaćivanju različitih dokumenata potrebnih studentima, a koji su se naplaćivali različito, od fakulteta do fakulteta. Sam Zbor tvrdi kako studiranje na Sveučilištu nije jeftina opcija. 

S tim se slaže i sam mostarski rektor i predsjednik Rektorskog zbora BiH, Zoran Tomić, koji je ranije za Omladinski program BHRT-a rekao kako je studiranje u BiH doista skupo. 

''Studiranja u BiH je zaista skupo. Ako uspoređujemo troškove studija u susjednim zemljama, oni su još veći, ali za naš standard, troškovi studija u BiH su ogromni. Na tome treba stalno raditi – tražiti da studenti za što manje novca dobiju što više obrazovanja'', rekao je rektor. 

Tomić uz to, dodaje da ''taj problem ne možemo riješiti bez vlasti'' te je u četvrtak pred šefom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem i osnivačima Sveučilišta predstavio model financiranja te visokoškolske ustanove.
Od rektorove molbe da ga politika podrži u svom naumu, sa tog sastanka nije poslana nikakva konkretna poruka mostarskim studentima kao nada o povoljnijem studiranju tih 12.000 studenata.
Halo Portal / Bljesak.info

Nema komentara:

Pokreće Blogger.