Grad Banja Luka izgubio spor, Bingo dobio zemljište vrijedno milijune maraka

Grad Banja Luka izgubio je desetine milijuna KM vrijedno zemljište Poljoprivredne škole, nakon što je Osnovni sud odbacio tužbu Grada protiv te škole, Perice Repajića, bijeljinske tvrtke “Oktan promet” Vojina Mitrovića i najvećeg trgovačkog lanca “Bingo”, koji će na kupljenoj parceli graditi tržni centar, saznaje portal Capital.

Radi se o zemljištu nad kojim je Poljoprivredna škola imala pravo korištenja, a nakon što je to pravo u zemljišnim knjigama uknjižila u pravo raspolaganja, škola je potpisala ugovor o zamjeni tog zemljišta sa Pericom Repajićem za bezvrijedne nekretnine u okolini Banja Luke i Laktaša. U međuvremenu, Repajić je dio zamijenjenog zemljišta prodao tvrtkama “Bingo” Tuzla i “Oktan promet” Bijeljina za 8,3 milijuna KM.

Grad je tužbom, koju je podnio još 2011. godine, pokušao osporiti upis prava raspolaganja na Poljoprivrednu školu kao i poništiti ugovor o zamjeni zemljišta i kupoprodajne ugovore između Repajića, “Oktan – prometa” Vojina Mitrovića i “Binga”.

Međutim, banjalučki Osnovni sud je tužbu odbacio uz pojašnjenje kako nisu osnovani navodi Grada da je ranije stekao pravo raspolaganja spornim zemljištem te da zbog toga to pravo nije moglo biti upisano na Poljoprivrednu školu.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.